Syksy on muutosten aikaa

2018/09/27

Syksy on saatu vauhdilla käyntiin. Niin yksityiselämässä kuin yritysmaailmassakin syksy usein antaa mahdollisuuden aloittaa lomien jälkeen uudella draivilla ja innostaa tekemään muutoksia. Pieniä muutoksia on tapahtunut myös meillä Relevantilla. Olemme nimittäin saaneet johtoryhmäämme mukaan dataliiketoiminnastamme vastaavan Olli Järvilehdon. Onnittelut Ollille! Onko johtoryhmämme sinulle jo muuten tuttu? Sivustoltamme voit lukea pienet esittelyt, johtoryhmämme jäsenistä.

Uutta näkökulmaa syksyyn ja alan kuumia perunoita oli tarjolla myös 11-12. syyskuuta järjestetyssä Dmexcossa. Tänäkin vuonna messuilla käytiin paljon keskustelua mm. tekoälyyn ja koneoppimiseen, dataa, mainonnan ohjelmalliseen kaupankäyntiin ja mainonnan turvallisuuteen liittyen. Yli 40 000 kävijän joukkoon mahtui myös porukkaa meiltä Relevantilta. Jos et itse päässyt paikalle käy lukemassa blogistamme pieni yhteenveto vuoden 2018 alan kantavista teemoista.

Muutosta on tapahtunut myös kummanillamme Cxsensellä, sillä he ovat lanseeranneet uuden työkalun, Conversion Enginen, jonka avulla voidaan mm. konvertoida helpommin lukijoita tilaajiksi menettämättä mainostuottoja. Conversion Engine perustuu dynaamiseen, datapohjaiseen ja reaaliaikaiseen personointiin ja se toimii kaikissa päätelaitteissa. Blogistamme voit lukea myös pienen esittelyn Conversion Enginesta.

Syksyllä valmistellaan myös loppuvuoden mainoskampanjoita. Oletko jo ehtinyt tutustua Relevant Audiencen kohderyhmätarjoamaan? Adformin, Google Display & video 360:n ja Appnexusen kautta ohjelmallisesti ostettavia kohderyhmiä on tarjolla jo yhteensä jo lähes 900. Tarjoamasta voi olla vaikea löytää juuri ne omalle mainoskampanjalle sopivimmat. Avasimme tätä aihetta myös blogissa, eli jos kaipaat kampanjalle toimivampaa yleisöä käy lukemassa vinkkimme kohderyhmän valintaan.

Kirpakkaa syksyn jatkoa toivottaen,
Relevantin Tiimi

Ps. Varaathan ajoissa mahdolliset AdOpsin tuki ja tuuraus palvelut, loppuvuoden lomatarpeisiin. Adops paveluihimme tutustut tarkemmin täällä.

Lue myös:

Tutkimus kohderyhmien käytöstä mainonnassa

2019/06/13

Kohderyhmien käyttäminen digitaalisessa mainonnassa on yleistynyt. Keskustelua on viime aikoina käyty paljon mm. datan laadun ja läpinäkyvyyden ympärillä. Kartoittaaksemme tarkemmin suomalaisten mainostajien ja mediatoimistojen kokemuksia kohderyhmien käytöstä mainonnassa pyydämme teitä vastaamaan lyhyeen kyselyyn.

Lue lisää

Verkkokauppatutkimuksen tulokset – Mikä ohjaa ostoksille verkkokauppaan?

2019/06/12

Kysely Verkko-ostamisesta toteutettiin Relevant Digitalin ja Tori.fi:n yhteistyönä huhtikuussa 2019. Kysymykset koskivat verkkokaupan valintaan, tuotetietojen etsintään, verkkokaupan palveluun ja käytettyjen tuotteiden ostamiseen verkkokaupasta liittyviin aihepiireihin.

Lue lisää

Relevant Digital Oy:n toimitusjohtaja Petri Kokkonen edustamaan Suomea IAB Europen hallitukseen

2019/06/04

Tänään Puolan Varsovassa, IAB Europen päätapahtuma Interactivessa, valittiin hallitus seuraavalle kahdelle vuodelle. Relevant Digital Oy:n toimitusjohtaja ja IAB Finlandin hallituksen puheenjohtaja Petri Kokkonen teki historiaa varmistamalla Suomelle sen ensimmäisen hallituspaikan Euroopan-kattojärjestön hallituksessa.

Lue lisää

Miten Google Chromen tietoturvapäivitys vaikuttaa online-mainonnan ekosysteemiin?

2019/05/10

Google ilmoitti aiemmin tällä viikolla tuovansa uusia yksityisyystoiminnallisuuksia Chrome-selaimeen. Google jatkaa siis Safarin ja Firefoxin viitoittamalla tiellä, mutta hieman erilaisella lähestymistavalla. Teknisesti Googlen muutos ei tule olemaan iso haaste. Käytännössä se vaatii, että tekonologiatoimijat ja sivustojen ylläpitäjät joutuvat lisäämään yhden arvon evästeisiin, jotta hommat voivat jatkua niin kuin ennenkin.

Lue lisää

Tilaajamäärien kasvattaminen – Ongelmana liian jyrkkä maksumuuri?

2019/04/29

Tilaajamääriä kasvattaessaan julkaisijat päätyvät usein asettamaan sivustolleen staattisen maksumuurin – sellaisen, joka näkyy tasaisesti jokaiselle lukijalle. Tämä johtaa siihen, että tilaajiksi siirtyy lähinnä sitoutuneita lukijoita. Satunnaisten lukijoiden saaminen staattisen maskumuurin avulla tilaajiksi sen sijaan on haastavampaa. Kova maksumuuri voi saada heidät jopa välttelemään mediaa, jolloin tilaajaksi siirtyminen on entistä epätodennäköisempää.

Lue lisää